начало

Алтернативен поглед към въпроса за репутацията на юридическите лица и защитата от публикации с невярно съдържание Алтернативен поглед към въпроса за репутацията на юридическите лица и защитата от публикации с невярно съдържание

Доказване на измама с пари от наследство

Казуси за недвижими имоти


Доказване на измама с пари от наследство

Мнениеот andromeda123 » 12 Юли 2024, 10:28

Здравейте,
Не знам дали е за тук тази тема, но вече не знам какво да направя.
Ситуацията е следната:
Става въпрос за наследствена къща и парцели, които майка ми изплати на леля ми. До тук няма нищо нередно, но...майка ми е подведена от морална и етична гледна точка, като оставим настрана натискът за продажба на имоти.

Изплатената на леля ми сума така или иначе вече е нейна и тя може да прави с нея каквото си иска. Парите вече не са при нея и аз знам къде са. Но майка ми няма никаква представа, защото я лъжат и манипулират. Целта беше да я настроят против мен, за да се отърват от мен като бъдещ наследник. И донякъде успяха, защото в момента нейната предства за мен и за това какво се случва с мен, няма нищо общо с действителността. Продължавам да се виждам с нея, макар отношенията ни да не са каквито бяха и няма да я оставя, колкото и да им се иска.
Не ме интересуват парите, това вече е свършен факт. Искам просто да намеря начин да докажа на майка си как са я разигравали и че трябва да се пази дори от най-близките си, също се надявам да разбере и за другите лъжи и да не се притеснява за мен. Не мога съм спокойна, когато знам че се притеснява, но не мога да я накарам да ми повярва. В момента тя няма никаква представа какво правят зад гърбът ѝ и им има пълно доверие. И сестра ѝ и другата роднина са много добри манипулатори, бих ги нарекла професионалисти.

Известно ми е в коя банка е станало прехвърлянето и искам да знам мога ли и как да получа доказателство черно на бяло за движението от едната сметка към другата?
andromeda123
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 01 Юли 2024, 11:46

Re: Доказване на измама с пари от наследство

Мнениеот ivanov_p » 12 Юли 2024, 11:01

Доказателства, под формата на извлечение от преводите, могат да получат титулярите на сметките и техните наследници, т.е. засега нямате тази възможност. На вас ви трябва доказателство, че тези пари са платени за имотите и трябва да търсите доказателства или свидетели за това, но доколкото разбирам те не са прехвърлени официално, което затруднява много нещата. Парите може да си върнете ако станете наследница в петгодишен срок от превода, тогава или трябва да ви върнат парите или да се защитят като заявят, че са получени за имотите, но тук спирачката е срока.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4492
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Доказване на измама с пари от наследство

Мнениеот andromeda123 » 12 Юли 2024, 11:08

Не искам да си връщам парите, а и те не са мои. Просто искам по някакъв начин да дам доказателство на майка си.
andromeda123
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 01 Юли 2024, 11:46

Re: Доказване на измама с пари от наследство

Мнениеот andromeda123 » 12 Юли 2024, 11:11

Близка роднина измъкна парите за себе си с манипулации и интриги, като е ощетила всъщност леля ми и нейните наследници, но и майка ми е излъганата.
andromeda123
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 01 Юли 2024, 11:46

Re: Доказване на измама с пари от наследство

Мнениеот dimist » 12 Юли 2024, 12:54

Уточнете какво означава "изплати", на какво правно основание е станало това плащане, има ли нотариално заверен договор за доброволна делба, вписан ли е ?
Извлечение от банкова сметка може да иска само титуляра, или съдът. Справка за да показвате нещо на майка си няма как да получите. А и след като плащането е по банка, то или е наредено от банкова сметка/ваша или на майка ви,/ или е направена вноска на каса, за което следва да имате вносна бележка. От интриги няма кой да ви опази, но погледнете преди всичко написаното в началото. В крайна сметка, след като парите са платени от майка ви на други ваши роднини, къде а ега тия пари няма никакво значение. Освен ако по сметка един съделител са постъпили парите за двамата. В тоя случай вижте договора, ако го има.
dimist
Потребител
 
Мнения: 697
Регистриран на: 26 Ное 2007, 14:58


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 26 госта


cron