начало

Европрокуратурата прати на съд измамници, източили 130 000 лева от фонда за помощ на безработни Европрокуратурата прати на съд измамници, източили 130 000 лева от фонда за помощ на безработни

Автомивка и Гумаджийница като поставяем обект

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Автомивка и Гумаджийница като поставяем обект

Мнениеот dimitar32412 » 14 Яну 2022, 01:50

Здравейте,
искам да направя автомивка и сервиз за гуми в собствен имот. Имам разрешение за преместваем обект от общината, но е за склад за резервни части. Въпроса ми е мога ли да го използвам за автомивка и гумаджийница или може да се използва само за склад. Има ли начин да се смени предназначението му? Ако няма проблем с това, към кого мога да се обърна(архитект, адвокат, счетоводител?), който да ме консултира за по-нататъшните нужни документи за съответните дейности. Ако някой вече е правил автомивка или сервиз с разрешение за преместваем обект ще се радвам да сподели опит.
Предварително благодаря
Последна промяна dimitar32412 на 14 Яну 2022, 13:16, променена общо 1 път
dimitar32412
Нов потребител

Re: Автомивка и Гумаджийница като поставяем обект

Мнениеот dimist » 14 Яну 2022, 12:51

Погледнете си разрешителното, със сигурност е за "преместваем обект" , а не за "поставяем обект".
dimist
Потребител

Мнениеот dimitar32412 » 14 Яну 2022, 13:17

dimist написа:Погледнете си разрешителното, със сигурност е за "преместваем обект" , а не за "поставяем обект".

Да разрешителното е за преместваем обект, извинявам се за неточността.
dimitar32412
Нов потребител

Мнениеот guest1 » 14 Яну 2022, 17:57

dimist написа:Погледнете си разрешителното, със сигурност е за "преместваем обект" , а не за "поставяем обект".

Когато го поставят - ще е „поставяем“, когато го местят - „преместваем обект“!
И в двата варианта - не е проблем. Има мобилни комплекси за автомивки!

Към автора - доколкото знам, изискванията за „гумаджийница“ (монтаж и демонтаж на гуми, баланс и прочие) не са специални, но за автомивка ...
Сещам се за ОВОС и становище от РИОСВ.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Мнениеот probcho » 14 Яну 2022, 22:16

Здравейте,
dimitar32412 написа:Въпроса ми е мога ли да го използвам за автомивка и гумаджийница или може да се използва само за склад. Има ли начин да се смени предназначението му?

Не, не може!
probcho
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация