начало

За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд

Публикуване на видео материал в музи с мен без мое съгласие?

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Публикуване на видео материал в музи с мен без мое съгласие?

Мнениеот mazalo » 15 Яну 2011, 15:47

Проблемът е следния: Идва едно момче в дискотека в Токио,както си танцувам и насочва камерата си към мен.Мислих,че ми прави снимка,но след няколко седмици се виждам как танцувам в един рап видео клип на световно известни изпълнители.Фигурирам самостоятелно на два кадъра от по 2 секунди.Имат ли това право? И което най-много ме интересува разбира се,е мога ли да получа нещо от цялата работа?
Ще ви бъда изключително благодарен ако ми помогнете!
mazalo
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 15 Яну 2011, 15:32

Re: Публикуване на видео материал в музи с мен без мое съгласие?

Мнениеот mazalo » 17 Яну 2011, 02:50

?
mazalo
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 15 Яну 2011, 15:32

Re: Публикуване на видео материал в музи с мен без мое съгласие?

Мнениеот kontrol » 17 Яну 2011, 04:38

"Музи" какво значи?
А не се ли радвате, че Ви дават по телевизора?

Не ми е известно да има практика по въпроса (а и не ми се търси).
Предполагам, че се нарушават две от основните права на личността - да не бъде заснемана без съгласие и образът й да не бъде възпроизвеждан без съгласие. Наистина, когато сте на обществено място не можете да претендирате първото в пълен обем, но това би трябвало да касае информационни, а не търговски цели.
Би трябвало да е възможно да поискате преустановяване на нарушението. Ако от него са настъпили неимуществени вреди, можете да искате обезщетение.

По отношение на международния елемент, би трябвало да са приложими чл. 4, 18, 105 или 108 КМЧП, доколкото действието не се развива в ЕС. Това означава, че можете да сезирате и български съд, който ще приложи българското, а може да изберете и друго материално право.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител
 
Мнения: 1109
Регистриран на: 05 Сеп 2005, 15:49


Назад към Интелектуална собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 22 госта


cron