начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Отваряне на лекарски кабинет в жилищна сграда

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Отваряне на лекарски кабинет в жилищна сграда

Мнениеот anserk » 16 Яну 2010, 15:25

magodeoz написа:направете консултация с нотариус Йонко Литовски. Дали е друга форма на "груб строеж" - сигурно може и така да се каже. Във всеки случай няма противоречие със закона. Това ще чуят ушите Ви, а дали очите Ви ще видят нещо - не зависи от мен.

Като ще ходя при него, дали да не се подготвя да направи НА за ид.ч.от груб строеж на сграда- напр. нулев цикъл (ПГ) :D Да знам дали да не изкарваме вече РС за сградите на етапи от кота до кота!!!! Във всеки случай се надявам да не види противоречие със закона!
Съществен принос в правната уредба :wink:

А не е ли по-добре да ми дадеш жокер - АДВОКАТ с практика :wink:
anserk
Активен потребител

Мнениеот kirile » 16 Яну 2010, 15:27

Удостоверение за търпимост , а не РС беше вариант Б , ако поради някаква причина бях получил отказ за издаване на РС , но до там не се стигна. Сега се притеснявам да неби да съм избрал финансово по- неизгодния вариант ?
kirile
Потребител

Мнениеот anserk » 16 Яну 2010, 15:33

kirile написа:При това положение мога ли да си спестя разходите и да не взема НА ?

Можеш, но трябва да ти издадат от общината Удостоверение за ползване, което заедно с НА за гаражите и копие от арх. проект с печата на общината - трите заедно, ще играят ролята на КНА. Но ако ги имаш трите, искаш данъчна оценка и си издаваш НА. Не е много пари. Защо повтаряш 30 г.грешка :wink:
anserk
Активен потребител

Мнениеот anserk » 16 Яну 2010, 15:46

Допълвам: иди в кадастъра с РС, копие от проекта за преустройство и НА за гаражите, подпълни молба и ще ти дадат едно удостоверение (те знаят).Таксата за твоята община не я знам, но не е повече от 20-30 лв.
После иди при архитекта (този с 10 евро/м2) и му кажи да ти направи обр.15 и да се разпише с конструктора и върху три копия от арх.план и фасадите.
Накрая събери всичко и иди на 4-тия етаж и подпълни искането до Кмета за удостоверение за ползване. Има такса-виж я за общината ти.
И накрая направи едно яко поливане на това жилище :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот kirile » 16 Яну 2010, 15:57

Таксата и процедурата са ми ясни , просто вече ми дойдоха в повече таксите !Тя 30 г. грешка не е моя , защото имота ми е наследствен и съм приел наследството преди 25 г. по документи като гаражи , а фактически жилище и 25 г. си ходя с НА и удостоверение за наследници и ми оръзна за един имот да прилагам по сто документа , а не един НА. Грешката е допусната от ЖСК преди 30 г. защото не са отбелязани направените промени по време на строителството в проекта на сградата и съответно в издадените НА в последствие. Просто им сърбам попарата в момента и въобще не ми отърва ! Получава се един пие друг плаща !
kirile
Потребител

Мнениеот anserk » 16 Яну 2010, 16:01

Затова стисни зъби и доведи нещата до край :D , за да не ходиш с куп документи! И имаш само нотариални такси, без % като за продажба :idea:
anserk
Активен потребител

Мнениеот magodeoz » 16 Яну 2010, 18:51

@anserk - очевидно при даването на съвети във форума се ръководите от принципа "от много глава не боли", а също и от максимата на Мечо Пух - "колкото повече - толкова повече". В този ред на мисли - най-добре е гражданинът kirile да обикаля инстанциите с един кашон папки, и да им дава да си изберат каквото им е необходимо. След като в данъчното ще му искат копия от одобрените проекти, не би ме учудило в службата по кадастъра да поискат удостоверение за липса на данъчни задължения.
С намирането на подходящ юридически съветник ще трябва да се справите сам(а). Рекламирането на този тип услуги не е желателно в този форум.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот kirile » 16 Яну 2010, 19:07

Благодаря на всички за отговорите ! Имам си юридически съветник , който смята , че не ми е необходимо РП , но исках да чуя и други мнения по въпроса. Наистина от една година се разкарвам почти всеки ден из целия град не с няколко кашона , но с няколко чанти с документи.
kirile
Потребител

Мнениеот magodeoz » 16 Яну 2010, 19:41

kirile написа:Имам си юридически съветник , който смята , че не ми е необходимо РП

Уволнете го (това беше шега).
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот platon » 17 Яну 2010, 08:39

Сега и аз да попитам за моя лекарски кабинет - трябва да има разрешение за строежи после удостоверение за въвеждане в експлоатация - така ли?
platon
Младши потребител

Мнениеот magodeoz » 17 Яну 2010, 14:46

Да.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 26 Юли 2010, 11:20

ето ви казус :D един приятел купи такьв гараж с вода тоалетна ,сложи си вьтре мебели и си живее , не му трябваше да тича по инстанции да се бори да му сменя статут и така нататьк, :D никой не му иска да плаща даньк сграда даньк смет ,плаща си тока водата ,и му дреме :D сещайте се на какво ,
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 27 Юли 2010, 13:24

мисля че по голяма трудност ще ви е да намерите архитектурният план на обекта и ако не правите промени с преустройство бутане или изграждане на нещо ще минете лесно през всички инстанции
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот anserk » 27 Юли 2010, 17:30

toni_sf написа:...ако не правите промени с преустройство бутане или изграждане на нещо...

ЗУТ, Наредба 7, ЗЛЗ, медицински стандарти и "добри практики" :idea:
anserk
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 28 Юли 2010, 11:35

до-anserk :D това което цитираш няма нищо общо сьс закона ЗУЕС
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 28 Юли 2010, 11:51

:D -anserk а пак нали знаеш че един юрист има само един член, и когато го употребява все гледа по кой закон :D и като му кажеш в леглото няма закони го прибира и заспива
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот anserk » 28 Юли 2010, 18:21

toni_sf написа:до-anserk :D това което цитираш няма нищо общо сьс закона ЗУЕС

Това е, защото отварянето на лекарски кабинет не става по ЗУЕС :wink:
anserk
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 29 Юли 2010, 08:19

:D да вече като го отвори тогава започва да заплаща консумативи и пари за фонда умножено по 5
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот 6erifabg » 02 Юни 2012, 02:46

Надявам се да не сте успели с лекарския кабинет...като чета "ВХОТ" егати образованието...Бог да закриля децата ни от такива като вас...
6erifabg
Нов потребител

Мнениеот dimitar2s » 10 Сеп 2018, 13:34

Имам въпрос - може ли да се отвори лекарски кабинет на трети етаж в жилищна сграда?
Ако не - от къде е това ограничение?
dimitar2s
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Етажна собственост