начало

За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд

Новият Център по интелектуална собственост към УНСС

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Новият Център по интелектуална собственост към УНСС

Мнениеот завършил » 22 Окт 2003, 23:21

Предлагам Ви да се запознаете със статията на Росен Драганов, публикувана на интернет страницата на IP Bulgaria (http://www.ipbulgaria.bg)


Новият Център по интелектуална собственост към УНСС

Посещението на Др. Идрис е свързано с откриването на Център за интелектуална собственост към Университета за национално и световно стопанство, което бе почетено от Президента на Република България г-н Георги Първанов, Министъра на образованието на науката г-н Игор Дамянов, зам. министъра на външните работи г-н Петко Драганов, г-жа Цонка Таушанова - директор на Патентно ведомство и г-н Борислав Борисов - председател на националната асоциация по интелектуална собственост, избран за директор на центъра по интелектуална собственост към УНСС.

Делегацията, придружаваща генералния директор на СОИС г-н Камил Идрис включваше изпълнителния директор на Международния офис и въпроси на Генералната асамблея г-ца Бининг Уанг и директора на дирекция за "Инфраструктурни услуги и промоция на нововъведенията" г-н Владимир Йосифов.

Центъра по интелектуална собственост към УНСС е разположен в сградата на университета и разполага с общо девет зали: Учебна зала, Конферентна зала, Издателски център, Комуникационен център, Компютърна зала и Заседателна зала, като още три от залите са с административно предназначение. Всички помещения са пригодени за ползване от инвалиди.

Учебната зала разполага със съвременно мултимедийно оборудване и е предназначена за провеждане на лекции и дискусии. Конферентната зала е обособена за организиране на семинарии, конференции и други значими събития в областта на интелектуалната собственост. Разполага с една от най-съвременните системи за многоезичен превод и възможност за директна разпечатка на материалите от провежданото събитие в Издателския център. Компютърната зала е с постоянна интернет връзка и предоставя възможност на всички желаещи да поддържат и обновяват знанията си чрез интернет медиите.

Обучението в Центъра по интелектуална собственост ще бъде провеждано не само от преподаватели от Катедра "Интелектуална собственост" при УНСС, а и от външни лектори, патентни специалисти, български и чуждестранни консултанти. Центъра позволява обучение в сферата на интелектуална собственост като следдипломна квалификация и специализация.


Росен Драганов
завършил
 

Re: Новият Център по интелектуална собственост към УНСС

Мнениеот Идрис » 23 Окт 2003, 00:18

К`о тана със СУ? :)))))
Идрис
 


Назад към Интелектуална собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 15 госта


cron